Da li ste umorni od bolova u leđima koji vas ograničavaju u svakodnevnim aktivnostima? Suočavanje sa bolom u leđima može biti frustrirajuće i uticati na kvalitet života. Međutim, postoji inovativna terapija koja može pružiti olakšanje i poboljšati vaše zdravlje leđa: dry needling.

dry needling treatment in Physio Spa
dry needling treatment in Physio Spa

Šta je Dry Needling?

Dry needling je tehnika fizikalne terapije koja se koristi za lečenje mišićnih bolova i disfunkcija. Ova metoda koristi tanke igle koje se umeću direktno u mišiće kako bi se smanjila bol i poboljšala funkcija mišića. Za razliku od akupunkture, koja se fokusira na energetske meridijane, dry needling cilja na miofascijalne tačke – male čvorove u mišićima koji uzrokuju bol i ograničavaju pokrete.

Kako Dry Needling pomaže kod bolova u leđima?

Kada se igla umeće u miofascijalnu tačku, dolazi do refleksne relaksacije mišića i smanjenja upale. Ova terapija takođe poboljšava cirkulaciju krvi u tretiranom području, što može ubrzati proces ozdravljenja. Dry needling može biti posebno efikasan za bolove u leđima uzrokovane preopterećenjem mišića, lošim držanjem ili sportskim povredama.

Dry needling treatment in Physio Spa
Dry needling treatment in Physio Spa

Prednosti Dry Needlinga za bolove u leđima

Brzo Olakšanje simpotoma

Dry needling često pruža brzo olakšanje od bolova u leđima, što vam omogućava da se vratite svakodnevnim aktivnostima bez nelagodnosti.

Poboljšava pokretljivost

Terapija dry needlingom može poboljšati pokretljivost kičmenog stuba i smanjiti ukočenost mišića, što vam omogućava da se krećete sa većom slobodom bez bojazni da ćete osetiti bol.

Za razliku od nekih drugih terapijskih metoda, dry needling nema nuspojave, što ga čini bezbednim i efikasnim izborom za lečenje bolova u leđima.

Kako se obavlja tretman Dry Needlingom?

Tretman dry needlingom obavlja obučeni fizioterapeut ili lekar koji koristi sterilne igle. Pre početka tretmana, terapeut će pažljivo proceniti vaše stanje i odrediti najefikasnije tačke za ubadanje igala. Sam postupak može izazvati blagu nelagodnost ili osećaj pritiska, ali većina ljudi ga doživljava kao bezbolan.

dry needling treatment in Physio Spa
Dry needling treatment in Physio Spa

Ako ste suočeni sa bolovima u leđima koji utiču na vašu sposobnost da uživate u životu, dry needling može biti rešenje koje tražite. Ova inovativna terapija pruža brzo i efikasno olakšanje od bolova u leđima, omogućavajući vam da se vratite aktivnom i bezbolnom životu.

Zakažite termin u Fizio Spa i otkrijte kako dry needling može poboljšati vaše zdravlje leđa već danas pozivom na 063466414.