Fizioterapeut, kada ga posetiti

04 Nov | Fizikalna terapija | Marko Ćurčić

Da li Vi, ili neko od članova vaše porodice pati od bolova u mišićima ili zglobovima, a niste sigurni kome da se obratite za pomoć? Verovatno vam fizioterapeut neće prvo pasti na pamet, ali nadam se da ćete kada završite čitanje ovog teksta imati malo više razumevanja kako Vam mi možemo pomoći i zašto Vam najpre poseta fizioterapeutu može uštedeti vreme i novac.

Šta radi fizioterapeut i kako mi on može pomoći da se što pre vratim normalnim aktivnostima?

Fizioterapeuti su specijalisti za pokret, znači Vam najpre možemo pomoći da imate normalan pokret, bez bola. Bilo da imate problema sa ustajanjem iz kreveta, podizanjem vašeg deteta, kada posegnete za knjigom na gornjoj polici, ili bol prilikom bilo koje druge aktivnosti svakodnevnog života  fizioterapeut Vam može pomoći. Čest problem savremene zdravstvene nege je nedostatak vremena da se problemi klijenata saslušaju do kraja, ali prilikom posete fizioterapeutu mi ćemo Vam posvetiti individualno vreme i postarati se da skrojimo sveobuhvatni individualni plan tretmana za rešenje Vaših problema i pomognemo Vam da se što pre vratite aktivnostima koje želite da radite. Fizioterapeut je tu da Vam maksimalno ubrza oporavak i pokaže kako da u budućnosti sprečite pojavu problema. Mi želimo da Vam omogućimo da uživate u životu bez bola na duge staze, a ne samo da Vam pružimo kratkotrajno obezboljivanje.

Fizioterapeut je fokusiran da Vas što pre vrati aktivnostima koje volite da radite!

Ukoliko patite od bolnih stanja mišića, kostiju, zglobova, ili se oporavljate od povrede lokomotornog aprata  obratite se vašem fizioterapeutu, garantovano ćete se brže oporaviti i u većini slučajeva uštedeti novac. Ima li nekog ko ne voli da uštedi novac? Često volim da fizikalnu terapiju uporedim sa opravkom automobila. Svi znamo da ponekad treba da uložimo novac u rezervne delove i za rad automehaničara da bi automobil pravilno radio, zašto često izbegavamo da to isto uradimo kada je u pitanju naše telo? Pročitajte šta je misija svakog fizioterapeuta ovde http://www.fizio.org.rs/o-nama/o-nama-2/

Da bi Vam pomogao u rešavanju problema, fizioterapeut koristi terapiju pokretom(kineziterapiju), masažu, fizikalnu terapiju, a u  specijalizovanim ustanovama i prirodne faktore (topla voda, lekovito blato, vazduh…). Ja bih rekao da je najvažnija od svih TERAPIJA POKRETOM! Naše telo je dizajnirano da se kreće. Ono žudi za pokretom i građeno je za funkciju pokreta! Neophodno je reći da je pokret od esencijalne važnosti za pravilno funkcionisanje svih sistema ljudskog organizma. Kretati se znači iskusiti život! Naša mogućnost da radimo, da istražujemo svet oko nas, da se takmičimo u sportu…pokret je centar svega toga. Bez obzira na godine i fizička ograničenja, pokret je ono što nam omogućava da dosegnemo svoje potencijale kao ljudska bića. terapeutske vežbe

http://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/fizioterapeuti-pozivaju-na-vise-fizicke-aktivnosti/sd1yhv9

Sa ovim na umu, zadatak vraćanja i optimizacije normalnog pokreta, što je inače misija svakog fizioterapeuta, je više nego važan. Usudio bih se čak reći da svrsishodnim pokretom menjamo živote ljudi, zajednica, pa čak i svet. Nadam se da sam uspeo da Vam malo približim našu profesiju, šta radimo i kako Vam možemo pomoći. Kao i uvek za sva Vaša pitanje stojimo Vam na raspolaganju.

Ukoliko želite da zakažete BESPLATNU terapeutsku konsultaciju to možete učini pozivom na 063466414, ili lično dolaskom u Hotel Vojvodina Zrenjanin, nivo -1.

Komentari

komentara