Shiatsu masaža kao tehnika je stara više od 3000 godina. Potiče iz Japana i temelji se na teoriji protoka „životne energije“ koja kruži našim telom energetskim kanalima- MERIDIJANIMA. Pre 3000 godine se malo znalo o anatomiji i fiziologiji krvotoka, sada znamo da je krv pokretačka energija tela, ali su ljudi primetili da pritiskom na određene zone mogu olakšati mnoge tegobe i dovesti svoje telo u stanje boljeg funkcionisanja, pa su razvili teoriju energetskih kanala koja je i sada aktuelno objašnjenje efekastnosti ove drevne tehnike.

Šta je zapravo SHIATSU?

Značenje reči : SHI- palac, a ATSU- pritisak

To znači da je osnovno sredstvo za obavljanje tretmana palac , dlanovi i prsti. Ukoliko postoji potreba da se izvrši intenzivniji pritisak koriste se podlaktice, laktovi, kolena i stopala. Stavlja se akcenat na „oslanjanje“ delom tela kojim se vrši pritisak. Prilikom tretmana terapeut koristi težinu svog tela umesto snage mišića, otuda dolazi snaga pritiska koji može da bude istovrenno vrlo jak i prijatan.

SHIATSU je nežniji oblik akupunkture, tačnije akupresure. Ne koristimo igle, već pritiscima na određene tačke po telu rešavamo određene probleme. Veliki deo ovog tretmana odvija se dodirom i osluškivanjem odgovora tela na pritisak. Dodiri nije nešto što se uči, već je to instiktivan način lečenja. Svakako da se tehnika pritiska uči, ali sam dodir uz anticipaciju odgovora tela je vrlo intuitivan čin.

Shiatsu masaža se obavlja u laganoj odeći, koja ne ograničava pokretljivost. Idelano odeća za Shiatsu masažu su helanke i lagana majica za žene, ili komotne pantalone ( šorc) i majica za muškarce. Sama masaža se obavlja ležeći na strunjači, a pritisak se vrši preko odeće tako da je ovo idealna tehnika za one koji su malo sramežljivi.

Kako mi Shiatsu može pomoći?

Blokade u našem organizmu  mogu se osetiti kao stagnacija energije u telu, gde je „puna“ strana višak energije, bol ili nelagodnost, a “prazna“ strana manjak energije slabost ili apatija. Ako do ovoga dođe, naš organizam je i disbalansu, pati i bolest je vrlo izvestan ishod.

Nedovoljan tok životne energije (KI, ili Chi- izgovara se ČI), unutar našeg tela manifestuje se umorom, fizičkim bolom, depresijom, emocionalnom uznemirenošću, glavoboljama i mnogim drugim problemima. SHIATSU ima važnu ulogu u procesu balansiranja protoka životne energije tako što primenom blagotvornog pritiska klijenta možemo dovesti u stanje uravnoteženosti TELA, UMA i DUHA.

Shiatsu takođe deluje na digestivni i respiratorni sistem, pospešujući mentalne i fizičke funkcije, stabilizujući energetske nivoe u svim telesnim sistemima i time unapređujuči kompletno zdravlje.

Može pomoći kod mnogih oboljenja kao što su:

  • uganuće i istegnuće
  • skolioza i spondiloza
  • lumbago (bol u leđima), išijas
  • hipertenzija, problemi srca
  • glavobolje, migrene, alergijske smetnje
  • depresija, ansioznost, teskoba
  • problemi sa varenjem, nadutost stomaka
  • bol u vratu, cervikobrahijalgija
  • problemi sa pokretljivošću zglobova…

Istezanja kičme

 Cilj SHIATSU masaže je uvek isti, da stvori fizičku, mentalnu i duhovnu ravnotežu organizma!

TU VAM MOŽEMO POMOĆI!

Potrudićemo se da tokom tretmana vaše telo oseti duboku relaksaciju i osveženost.

Vaše telo više neće biti u grču: Dozirani pritisak je esencija SHIATSU masaže, a naši terapeuti su tu da vam u tome maksimalno pomognu.

Sama procedura je vrlo slična Tajlandskoj masaži, koja je mladji brat Shiatsu-a i može se smatrati tajlandskom verzijom inače japanske tehnike. Kako izgleda tretman Tajlandske masaže pročitajte ovde.

Svoj termin za Shiatsu masažu zakažite online klikom ovde, ili nas pozovite na 063466414.

Mi vas čekamo u hotelu Vojvodina Zrenjanin, nivo -1. Vidimo se na masaži!