MEZOTERAPIJA BEZ IGALA za oblikovanje tela

21 Mar | Oblikovanje tela | Marko Ćurčić

Mezoterapija bez igle, često nazvana virtuelna mezoterapija, je savremena,  neinvazivna, naučno zasnovana i klinički testirana bezbedna metoda za negu lica i tela kojom je omogućeno ubacivanje aktivnih supstanci duboko u slojeve kože i potkožno tkivo korišćenjem postupka mezoporacije.

Princip rada?

mezoterapija physio spaMezoterapija je visoko delotvoran i bezbedan postupak koji u potpunosti odstranjuje tradicionalne injekcije s iglama i mikro-iglama. Zasniva se na elektroporaciji i elektroosmozi čime se istovremeno vrši poboljšanje metabolizma i dopremanje hranjivih materija kako površinski tako i u duboko smeštenim ćelijama, pojačava cirkulacija krvi i limfe, podstiče limfna drenaža i detoksikacija, a pojedini proizvodi za negu kože se neuporedivo efikasnije apsorbuju.
Mezoterapija bez igle omogućava da se apsorpcija primenjenih aktivnih supstanci (hijalurona, kolagena, kofeina) poveća i do 99{f9e6f7c201c4c063e23e95a7b39f0184e80fda6d87cd5d3e656aeaa7ec329445} na dubini do 1 cm, odnosno do 65{f9e6f7c201c4c063e23e95a7b39f0184e80fda6d87cd5d3e656aeaa7ec329445} na dubini do 6 cm, što pruža zaista izvanredne mogućnosti u različitim estetskim tretmanima.

Dejstvo na telo?

Physio Spa cenar nudi usluge mezoporacije TELA ,i to kritičnih zona na stomaku, nogama i rukama, delujući na :

 • redukciju celulita

 • toniranje kože i vraćanje njenog sjaja

 • lipolizu

 • smanjenje viška centimetara

 • zatezanje opuštene kože

Efekat ćete primetiti već nakon prvog tretmana, koža će biti zategnutija i započeće se redukcija celulita. Naravno, kao i kod anticelulit masaža , prvih nekoliko tretmana primetićete da vam je celulit uočljiviji. To je zato što dolazi do njegovog usitnjavanja i izlaženja dubljih fibroznih delova celularnih ćelija na površinu. Tada ćemo uključiti i limfnu drenažu i toplo pakovanje između tretmana kako bi se celulit što pre eliminisao. Svakim sledećim tretmanom efekti će biti sve uočljiviji, a nakon 6.tretmana ćete sigurno biti zadovoljni.

Prednosti mezoporacije u odnosu na klasičnu mezoterapiju su višestruke:

 • neinvazivna je i potpuno je bezbolna

 • nema podliva, modrica ni otoka, niti potrebe za anesteticima

 • nema rizika od infekcije niti, kao ranije, od čestih alergijskih reakcija

 • penetracija aplikovanih supstanci je mnogostruko veća

 • aktivne supstance se unose ravnomerno u kožu

 • može se ostvariti potpuna personalizacija prema potrebi klijenta

 • nema potrebe za oporavkom i bolovanjem

 • ukupni estetski efekti su neuporedivo bolji

Ko može da je koristi i kako se sprovode tretmani?

Tretman mezoterapije nema neželjenih propratnih pojava i mogu ga koristiti osobe svih starosnih dobi. Broj tretmana zavisi od vrste problema koji se rešava i regije koja se tretira.
Svaki pojedinačan tretman traje od 30 do 90 minuta i najčešće je potrebno uraditi seriju od 6 tretmana. Tretman se radi jednom nedeljno i savetuje se da se sa njim krene prvi dan nakon menstruacije. 48 sati nakon mezoterapije ne preporučuje se odlazak u saunu, bazen, solarijum, da ne bi doslo do otvaranja pora i izlaska aktivnih komponenata na površinu kože.mezoterapija physio spa

Sam postupak je veoma ugodan za klijente, bez bilo kakvog neprijatnog osećaja za vreme njegovog trajanja. Tretmanski parametri mogu da se usklađuju sa potrebama svakog klijenta ponaosob prema specifičnostima njegovih estetskih potreba i želja. Personalizacija se vrši u dogovoru klijenta i terapeuta uz prethodni besplatni pregled. Po završetku svakog tretmana klijent se vraća svojim uobičajenim aktivnostima bez ikakvog ograničenja.

Posebno treba istaći da se ovim postupkom mogu tretirati i klijenti sa proširenim venama i problemima sa kapilarima, kojima su mnogi anticelulitni tretmani inače nedostupni jer su, zbog u njima primenjenih procedura, kao takvi kontraindikovani.

Kontraindikacije

Mezoterapiju se ne preporućuje trudnicama, obolelim od karcinoma, dijabetesa, prisustva metalnih proteza u telu, kod osoba sa pejsmejkerom i kod upalnih procesa.

Umesto zaključka, istaći ću da je mezoterapija rešenje za sve one koji žele da se reše celulita i viška centimetara, a nemaju dovoljno vremena da dolaze na uzastopne anticelulit masaže, ili imaju nizak prag za bol, pa su im takvi tretmani neprijatni. Nakon dobijenih rezultata, savetuje se da klijenti dolaze povremeno na održavanje istih.

 

 

Komentari

komentara